راهنمایی‌های طراحی وبسایت

دوازده مرحله تا طراحی وبسایت حرفه‌ای کسب‌وکار

Professional business website design

دوازده مرحله تا طراحی وبسایت حرفه‌ای کسب‌وکار

آنچه در این مقاله خواهیم خواند:

وب‌سایت مارکتینگ برای کسب‌وکارها حیاتی است؛ زیرا وب‌سایت‌ها مرکز تعامل با مشتریان و ارائه‌دهنده تجربه برند هستند. با بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، تولید محتوای ارزشمند، و طراحی مناسب، کسب‌وکارها می‌توانند ترافیک بیشتری جذب کرده، نرخ تبدیل را افزایش داده و وفاداری مشتریان را تقویت کنند. در نتیجه، یک وب‌سایت مؤثر به ابزار قدرتمندی برای ارتقای برند و افزایش فروش تبدیل می‌شود. در ادامه به مراحل ساخت وب‌سایت می‌پردازیم.

فرایند طراحی وب‌سایت شما با تعیین اهداف واضح و انتخاب ابزارهای مناسب آغاز می‌شود. از آنجا، شما وب‌سایت خود را ایجاد و بهینه‌سازی می‌کنید. پس از انتشار، از داده‌ها برای بهبود و نگهداری مستمر آن استفاده خواهید کرد و با مشتریان در تعامل خواهید بود.

1. تعیین کسب و کار و اهداف وبسایت

پیش از شروع به ساخت وب‌سایت، مهم است که بدانید چه می‌خواهید به دست آورید. دانستن اهداف شما و اینکه موفقیت چگونه به نظر می‌رسد، به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که وب‌سایت شما دقیقاً آنچه را که نیاز دارید ارائه می‌دهد. به یاد داشته باشید که اهداف و کسب‌وکارهای مختلف نیازمند انتخاب‌های طراحی متفاوتی هستند و یک بیانیه هدف واضح به شما در هدایت تصمیماتتان کمک خواهد کرد.

2. انتخاب پلتفرم

دو مسیر اصلی برای ساخت وب‌سایت وجود دارد: ساخت آن از ابتدا یا استفاده از یک پلتفرم ساخت وب‌سایت (استفاده از CMSها یا نوشتن سایت از ابتدا توسط متخصص‌ها).

ساخت از ابتدا(html , css)

مزیت طراحی وب‌سایت از ابتدا این است که شما می‌توانید کنترل کامل خلاقانه بر ظاهر و حس آن داشته باشید. شما وب‌سایت 100% منحصر به فرد خواهید داشت که عناصر برندینگ خلاقانه را در طراحی گنجانده است. با این حال، باید HTML و CSS را یاد بگیرید یا هزینه زیادی برای استخدام یک طراح وب بپردازید.

استفاده از پلتفرم ساخت وب‌سایت (CMS)

استفاده از یک پلتفرم ساخت وب‌سایت به شما اجازه می‌دهد تا بدون نیاز به دانش کدنویسی، وب‌سایت خود را ایجاد کنید. شما می‌توانید از یک گالری قالب‌های طراحی شده برای مقاصد مختلف انتخاب کنید. اکثر پلتفرم‌های ساخت وب‌سایت همچنین به شما در ثبت دامنه کمک می‌کنند. شما انعطاف‌پذیری کمتری نسبت به ساخت سایت از ابتدا خواهید داشت، اما در هزینه صرفه‌جویی می‌کنید و از تحقیقاتی که برای طراحی قالب‌های موجود انجام شده بهره‌مند می‌شوید.

3. ثبت دامنه

دامنه که به‌عنوان آدرس وب نیز شناخته می‌شود، شناسه منحصربه‌فرد وب‌سایت شما است. یک نام دامنه سفارشی به کسب‌وکار شما حرفه‌ای بودن و اعتبار می‌بخشد و ترافیک موتورهای جستجو را افزایش می‌دهد. همچنین تأثیر اولیه‌ای بر مشتریان بالقوه می‌گذارد، بنابراین انتخاب یک نام دامنه خوب بخش مهمی از استراتژی برندینگ آنلاین شما است.

4. تصمیم‌گیری درباره برندینگ

برای اینکه مشتریان تجربه‌ای یکپارچه در تمامی بسترهای ارتباطی شما، از جمله وب‌سایت جدیدتان و دیگر پلتفرم‌های کسب‌وکار، داشته باشند، توجه به هماهنگی برندینگ ضروری است. اگر قبلاً استراتژی و دستورالعمل‌های برندینگ مشخصی دارید، حتماً در هنگام طراحی وب‌سایت به آن‌ها مراجعه کنید. درصورتی‌که نیاز به ایجاد برندینگ از ابتدا دارید، به موارد زیر توجه کنید تا یک هویت قوی و جذاب برای کسب‌وکار خود ایجاد کنید:

Color scheme

طرح رنگ

رنگ ابزار قدرتمندی برای شناخت برند است. رنگ یک محصول می‌تواند تا 80% تصمیم‌گیری خرید مشتری را تحت تأثیر قرار دهد. برای مثال، رنگ قرمز انرژی و هیجان ایجاد می‌کند، در حالی که رنگ آبی با اعتماد و امنیت مرتبط است.

تایپوگرافی

تایپوگرافی – نحوه تنظیم متن و انتخاب فونت‌ها – می‌تواند پیام قدرتمندی به بازدیدکنندگان سایت ارسال کند. فونت‌های سریف (با خطوط کوچک) بیشتر به‌عنوان سنتی و قابل‌اعتماد در نظر گرفته می‌شوند، درحالی‌که فونت‌های بدون سریف (بدون خطوط کوچک) مدرن و خلاق هستند.

تصاویر

تصاویر شامل عکس‌ها، تصویرسازی‌ها، انیمیشن‌ها و هر عنصر بصری دیگری است که سایت شما را زنده می‌کند. تصاویر توجه مشتریان را جلب کرده و احساسات و ایده‌ها را به شکلی که کلمات نمی‌توانند به‌تنهایی منتقل کنند، منتقل می‌کنند.

صدا و لحن

صدای برند شما شخصیت شرکت شما را منعکس می‌کند. ممکن است فنی و رسمی یا آرام و مرتبط باشد. مهم‌ترین چیز این است که صدای شما ثابت و مرتبط با ارزش‌های شما باشد.

Map out your site

5. نقشه‌برداری از سایت

مرحله بعدی در طراحی وب‌سایت شما، ایجاد نقشه‌ای از تمام صفحات موردنیاز است. این می‌تواند به‌صورت یک لیست باشد، یا می‌تواند به‌صورت تصویری از صفحات با خطوطی که نشان می‌دهد چگونه به یکدیگر متصل هستند، باشد.

6. ایجاد محتوا

اکنون که بنیادها و ساختار وب‌سایت شما ایجاد شده است، می‌توانید شروع به پر کردن صفحات بامحتوا کنید. هر صفحه باید هدف خاصی داشته باشد، مانند آموزش بازدیدکنندگان در مورد چیزی یا هدایت آنها به سمت خرید.

Optimize for mobile

7. بهینه‌سازی برای موبایل

باتوجه‌به اینکه بسیاری از افراد از طریق تلفن‌های همراه و تبلت‌ها به محتوا دسترسی پیدا می‌کنند، بهینه‌سازی سایت برای دستگاه‌های موبایل بسیار مهم است.

8. دسترس‌پذیر کردن سایت

طراحی وب‌سایت به‌گونه‌ای که برای همه افراد، بدون توجه به توانایی‌هایشان، قابل‌دسترس باشد، امروزه بسیار ضروری است. برای این منظور، اطمینان حاصل کنید که صفحه‌خوان‌ها قادر به توصیف محتوای سایت شما هستند و سایت شما برای افرادی که تنها از کیبورد استفاده می‌کنند، به‌خوبی کار می‌کند.

Focus on search engine optimization (SEO)

9. تمرکز بر بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)

تغییرات کوچک در متن، تصاویر و سرعت بارگذاری سایت شما می‌تواند به بهبود رتبه شما در نتایج موتورهای جستجو کمک کند. صرف وقت برای انجام این اصلاحات بسیار ارزشمند است زیرا رتبه‌بندی بالا در موتورهای جستجو می‌تواند ترافیک بیشتری به وبسایت شما بیاورد و محتوای شما را به افراد بیشتری معرفی کند.

در اینجا چند روش برتر برای بهبود SEO ارائه شده است:

تحقیق کلمات کلیدی

انواع ابزارهای SEO می‌توانند به شما کمک کنند تا کلمات کلیدی‌ای را که مردم بیشتر در موتورهای جستجو وارد می‌کنند، پیدا و تحلیل کنید. بهتر است به دنبال کلماتی باشید که نه تنها جستجوی زیادی دارند بلکه ترافیک مناسبی را نیز به همراه دارند. ترکیبی از کلمات کلیدی را تست کنید و خودتان نیز جستجوهایی انجام دهید تا ببینید چه نوع محتوایی در نتایج ظاهر می‌شود، کدام صفحات رتبه بالاتری دارند، کجا فرصت‌های استفاده از کلمات کلیدی وجود دارد و چه کلمات کلیدی دیگری پیشنهاد می‌شوند.

SEO داخلی (On-page SEO)

SEO داخلی به همه تغییراتی اشاره دارد که شما در یک صفحه ایجاد می‌کنید تا آن را بهینه‌سازی کنید، در حالی که SEO خارجی به افزایش نمایانی محتوای شما به روش‌های دیگر می‌پردازد. پس از شناسایی کلمات کلیدی برتر، چند کلمه که بیشتر به کسب‌وکار شما مرتبط هستند را انتخاب کنید. این کلمات کلیدی را به صورت استراتژیک در محتوای وبسایت خود، به ویژه در عناوین، وارد کنید و مراقب باشید که متن همچنان طبیعی و روان به نظر برسد. سایر جنبه‌های SEO داخلی شامل متادیتا، متن جایگزین (alt text) و لینک‌دهی داخلی می‌شوند.

10. آزمایش و انتشار وبسایت

قبل از انتشار وب‌سایت، ایده خوبی است که اطمینان حاصل کنید همه چیز کار می‌کند و برای کاربران منطقی است. از دوستان، همکاران و اعضای مخاطب هدف خود بخواهید نسخه پیش‌نمایش سایت را آزمایش کنند و بازخورد دهند.

11. تحلیل، مقیاس‌گذاری و نگهداری

پس از انتشار وب‌سایت، می‌توانید شروع به جمع‌آوری اطلاعات در مورد عملکرد آن کنید. این اطلاعات ارزشمند است و شما به آن نیاز دارید تا وب‌سایت خود را به طور مداوم بهینه‌سازی و نگهداری کنید.

Engage with visitors

12. تعامل با بازدیدکنندگان

امروزه مشتریان انتظار دارند که با کسب‌وکار شما در وب‌سایت تعامل داشته باشند. چت‌باکس، رسانه‌های اجتماعی، خبرنامه‌ها و فرم‌ها یا بازخوردها چهارراه اصلی برای تسهیل تعامل از طریق طراحی وب‌سایت شما هستند.

منبع : business.adobe.com